Роскомнадзор нареди на «Эхо Москвы», «Новая газета», «Медиазона»*, New Times, «Крым.Реалии»*,

...
Роскомнадзор нареди на «Эхо Москвы», «Новая газета», «Медиазона»*, New Times, «Крым.Реалии»*,
Коментари Харесай

Роскомнадзор заплаши медиите, които употребяват война

Роскомнадзор подреди на «Эхо Москвы», «Новая газета», «Медиазона»*, New Times, «Крым.Реалии»*, «Журналист», «Лениздат», «Свободная Пресса», «ИноСМИ» и " Дождь " да отстранят от платформите си информациите за Украйна, които не се базират на съветски публични източници и да не използват думата война. В противоположен случай ще бъдат блокирани. " Дождь " оповестява, че ще махне от уеб страницата си една информация, която дразни Роскомнадзор. Нарочените медии не престават да разгласяват " противозаконни " вести в каналите си в Телеграм. 

Meta Platforms Inc (FB.O) не разрешава на съветските държавни медии да пускат реклами или да си обезпечават доходи от платформата ни на всички места по света, заяви снощи компанията-майка на колоса за обществени медии Фейсбук. Това е невиждана акция против медиите на държава-агресор.

„ Продължаваме също да прилагаме санкции към още руски държавни медии “, сподели в Туитър ръководителят на политиката за сигурност Натаниел Глайхър. „ Тези промени към този момент започнаха да се ползват и ще продължат през уикенда. "

Той добави: „ Сега забраняваме на съветските държавни медии да пускат реклами или да си обезпечават доходи от нашите платформи където и да са по света ". Първите четири съветски държавни медии   — Звезда, РИА Новости, Лента.ру и Газета.ру са цензурирани   по едно и също време за разпространяване на „ подправена информация ". 

От своя страна отвчера Русия подхваща ограничения за отчасти ограничение на достъпа до Фейсбук, заяви Федерална работа за контрол на връзките, осведомителните технологии и всеобщите медии (Роскомнадзор), съобщи РИА НОВОСТИ.

„ На 25 февруари Генералната прокуратура, в съгласие с Министерството на външните работи, реши да признае обществената мрежа Фейсбук за забъркана в нарушение на главните права и свободи на индивида, както и правата и свободите на съветските жители “, се споделя в известието.

Групата Anonymous  води от 2 денонощия кибер война с Русия и е пое отговорност за хакерска офанзива на уеб страницата на съветския ефирен канал RT.    „ Колективът на Anonymous публично афишира война на съветското държавно управление “, се споделя в заявление на групата в Туитър. Хакерите са добавили хаштаг #Ukraine към обявата си. По-рано RT заяви, че от четвъртък вечерта уеб страниците му са подложени на DDoS офанзиви, като към 27 % от адресите, от които те се правят, се намират в Съединени американски щати. Тази нощ на мощна офанзива е подложен уеб сайтът на Роскосмос. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР